fbpx

About Jacinth, een nieuw modelabel

Met haar unieke handgemaakte kleding collectie verbindt zij de Oosterse wereld met het Westen. Jacinth is handgemaakt, van hoogwaardig natuurlijke Viscose die aanvoelt als zijde, met kleurrijke borduursels, bijzondere kralen en coins. Geschikt voor elke gelegenheid en uitstekend te combineren met je favoriete westerse kledingstukken.

Handgemaakte kleding

Elk Jacinth item is uniek en niet één stuk is hetzelfde, omdat de borduursels handgemaakt worden door authentieke bedoeïenen vrouwen die hiervoor op een juiste manier betaald worden.

Elke vrouw, waar dan ook vandaan, staat centraal in de bedrijfsvoering van Jacinth. De collectie is speciaal ontworpen voor vrouwen met een eigen stijl, die willen genieten van het leven. Daarom past Jacinth bij jou!

En heb je een maatje meer? Dan is de kleding van Jacinth heel geschikt. De soepel vallende stof is niet alleen heel mooi…stiekem zie je er dan ook een maatje- minder uit.

About Jacinta – de oprichtster

In de zomer van 2011 ben ik samen met mijn dochter op reis geweest naar Nuweiba in Egypte.

Wij verbleven daar in een resort. Tijdens ons verblijf werd er voor ons een kamelentocht geregeld, ver weg van alle toeristische trekpleisters.  We reden beiden op twee prachtige kamelen langs de golf van Aquaba. Na een rit van ca. 3 uur zijn we gestopt en vervolgden we onze rit per jeep door de Sinaï woestijn.

Op dat moment verloor ik mijn hart aan de Sinaï woestijn. Maar dat wist ik toen nog niet. Weer thuis kon ik dat bijzondere gevoel niet goed plaatsen, wat was er met mij gebeurd? Ik wilde terug om te kijken en te voelen en boekte een kamelenreis bij de Nederlandse Angie Barth van ‘Feel the Desert’. Met haar en haar bedoeïenenvrienden trok ik 14 dagen door die prachtige, betoverende woestijn. Maar ook ontdekte ik de armoede die daar heerst bij die lieve, trotse bedoeïenenbevolking. Ik besloot met Angie een stichting op te zetten, Stichting Hart voor Zuid Sinaï (www.hartvoorzuidsinai.nl). Sinds 2015 is Stichting Hart voor Zuid Sinaï druk bezig met het werven van fondsen, het collecteren en vragen om donaties. Over deze stichting met zijn prachtige doelen kun je elders op deze site lezen.

Het werk van de stichting vergde nogal wat tijd maar ik deed het met liefde. Maar naast mijn baan als accountmanager was het wel wat veel.. Tot ik in 2017 merkte dat ik de hectiek, druk, targets, volle wegen en lange dagen niet meer aankon. Ik stevende af op een burn-out en besloot het roer definitief om te gooien en mijn hart te gaan volgen.

 

Rado Gallery

Op één van mijn reizen door Egypte ben ik in contact gekomen met Rado Ahmed van Rado Gallery in Dahab. In zijn winkel vond ik de meest mooie kleding die ik mij maar kon bedenken. Toen ik dit zag wist ik gelijk wat mijn pad zou worden. Deze mooie kleding wil ik importeren naar Europa. Ik ben met Rado in gesprek gegaan en we hebben een prachtige samenwerking gevonden. De kleding is met de hand geborduurd en ja je raadt het al….door de bedoeïenenvrouwen uit Sinaï. Hierdoor raakte ik nog meer gemotiveerd omdat mijn “handel” uiteindelijk ook ten goede komt aan de bedoeïenen-vrouwen.

East meets West

De kleding heeft een oosterse uitstraling maar deze prachtige kleding komt het best  tot zijn recht als je het combineert met westerse kleding. Vandaar ook mijn slogan: East Meets West Fashion.

De kleding kan qua uitstraling zowel een sportieve, chique, feestelijke of casual look hebben. Als je deze combineert met je eigen stijl, krijg je precies de uitstraling die bij jou past!

‘JACINTH’ East Meets West Fashion: je bent absoluut uniek!

Materiaal

De handgemaakte kleding is van 95% natuur Viscose en 5%  lycra. De kleding is zacht, ademend, antibacterieel en vochtabsorberend.
Dankzij de voortreffelijke kwaliteit Viscose die wij voor onze collecties gebruiken, zul je uitzonderlijk lang kunnen genieten van het verleidelijke comfort van dit materiaal.

Zacht en soepel

Viscose draagt net zo prettig als katoen terwijl de stof zachter en soepeler is en zijdeachtig aanvoelt. Aan de laatste eigenschap dankt de vezel de bijnaam “kunstzijde”. Kunstzijde (Viscose) is de verouderde benaming voor rayon, tegenwoordig meestal aangeduid met de modernere naam Viscose.

Het is een kunstmatig vervaardigde vezel op basis van een natuurlijke grondstof gezuiverde cellulose, die bijvoorbeeld wordt gewonnen uit de houtpulp van bamboe of eucalyptushout.

Borduursels

De borduursels worden door de Bedoeïenen vrouw uit Sinai met de hand erop genaaid. Je zult ook merken en zien dat de borduursels allemaal verschillend zijn. Alles wordt naar het idee van de bedoeïenen vrouw gemaakt.

Authenthiek

Dus ja elk soort kledingstuk is authentiek door zijn bijzondere borduursel. Daar komt geen fabriek aan te pas.

 JACINTH HQ

Joseph Haydnlaan 19
2394 GJ Hazerswoude
Nederland
Telefoonnummer: 06-23770876
E-mailadres: info@jacinth.nl
Kvk nummer: 71529640
BTW nummer: NL090681289B01
NL37RABO0329518186
Bic-Swift code : RABO NL2U

 

Facebook
Facebook
Instagram